Om XFM

Om XFM

XFM er studenterradio lavet af studerende for studerende. Vi sender alle hverdage en frisk blanding af ny musik og nyheder med fokus på DTU og naturvidenskaben. XFM Består af to radiostationer, der sender fra hhv. Lyngby og København.

Hvordan modtager jeg XFM?

XFM Lyngby kan modtages på 107,4MHz og XFM København på 95,5MHz. Se på kortet hvilken station du kan modtage
(du kan dog være heldig at kunne modtage signalet længere væk end angivet)

Sender XFM på nettet?

Ja, fra september 2009 har vi fået en aftale i stand med KODA der gør det muligt. Du kan lytte til os enten ved at klikke på linket oppe i venstre hjørne eller åbne din favoritafspiller, vælge File-> Open Location eller lign.
(typisk er genvejstasten Ctrl+L) og skrive:

http://stream.xfm.dk:8000/

Historie

XFM blev startet i februar 1987 med støtte fra Polyteknisk Forening og kollegierne omkring DTU. Oprindeligt hed stationen 'Radio Radiator', men skiftede snart navn til 'Radio NRG' og senere til XFM. Den formelle titel på stationen er 'De Ingeniørstuderendes Lokalradio i Lyngby-Taarbæk'.

I 2008 kunne radioen fejre sit 20 års jubilæum i S-husets kælderbar.

De første par år

Navnet 'Radio Radiator' var inspireret af at de studerende på kollegierne omkring DTU sendte beskeder til hinanden ved at banke på radiatorerne.

NRG

Radiostationen hed i en årrække Radio NRG. Dette navn blev dog i slutningen af 90'erne udskiftet med det nuværende: XFM.

Musikprofil

XFM spiller hovedsageligt rock, alternativ rock og indierock. Rotationerne bliver tilrettelagt efter hvad der rører sig i 'college rock' miljøet i USA samt efter hvilke mindre bands der gør sig bemærkede. Om aftenen plejer værterne at fokusere på bestemte genrer. Historisk har det været alt fra heavy metal over industrial til reggae og drum'n'bass.

Aktiviteter

Vi er naturligvis interesserede i at nå ud til flest mulige mennesker og udbrede det glade budskab om, hvor fedt det er at lave radio. XFM deltager løbende i de forskellige arrangementer som bliver afholdt på DTU og har i årevis haft en tilstedeværelse på festivalradioen på Roskilde Festival.

Nye medlemmer

Vi er altid stærkt interesserede i at få nye medlemmer. Som frivillig på XFM har man mulighed for at prøve kræfter med alle aspekter af radioproduktion; man kan interviewe sine yndlingsbands, spille sin favoritmusik for et større publikum, prøve kræfter med teknikken eller kaste sig over vores linuxservere.

Send en mail, besøg vores stand når der er åbent hus på DTU eller i S-huset eller kom forbi vores lokaler en eftermiddag eller når vi afholder en event.